ابزار رایگان وبلاگ

تصورات اشتباه در مورد تخم مرغ !
 
جندی شاپور (البرز)
علمی فرهنگی

 


نباید به تخم مرغ به چشم یک غذای حاضری و ساده نگاه کرد چرا که تخم مرغ منبع غنی از ویتامین ها مانند ویتامینD,E,K ,B و مواد معدنی از جمله آهن، روی و فسفر است. همچنین سرشاز از ید؛ عنصر لازم برای عملکرد مطلوب غده تیروئید و سلنیوم و آنتی اکسیدان در حد عالی است. نکته دیگر این که تخم مرغ منبع غنی پروتئین هاست و به همین دلیل کسانی که رژیم گیاهخواری دارند می بایست حتما در برنامه غذایی خود تخم مرغ مصرف کنند.
تخم مرغ یک ماده غذایی بسیار مفید برای سلامتی به حساب می آید. تحقیقات اخیر گویای این است که تخم مرغ فواید بسیاری برای چشم دارد، چرا که سرشار از ویتامینA ؛عنصر مفید برای شبکیه چشم می باشد. یک تخم مرغ، 30% از این مقدار لازم را تامین می کند. اما خواص تخم مرغ در مورد بینایی تنها به همین مورد محدود نمی شود؛ بلکه منبعی از کاروتنوئیدهای خاص مانند لوتئین و زآکزانتین است که مسئول رنگ زرده هستند و در بینایی نیز تاثیر دارند. این ترکیبات خصوصا از استحاله ( از بین رفتن) ماکولای شبکیه ؛ بیماری مرتبط با سن که نابینایی را در پی دارد ، جلوگیری می کند. البته این رنگ دانه ها در سبزیجات سبز نیز وجود دارد. 

کلسترول و تخم مرغ

در کنار طعم خوشمزه تخم مرغ، سؤالاتی از جمله اینکه " آیا تخم مرغ مقدار کلسترول خون را بالا می برد؟" نیز مطرح می شود. شکی نیست که زرده تخم مرغ حاوی کلسترول است و به همین دلیل توصیه می شود افرادی که کلسترول بالا دارند، مصرف این ماده غذایی را به حداقل رسانده و یا آن را کاملا از برنامه غذایی حذف کنند. با این حال باید یادآور شد که کلسترول به دو نوع کلسترول خوب (HDL)  و کلسترول بد( LDL) تقسیم می شود. گذشته از این، مطالعات زیادی نشان می دهد که مصرف 2 تا 3 عدد تخم مرغ در هفته، فقط مقدار بسیار کمی کلسترول بد را که برای سرخرگ ها مضر است، بالا می برد. به همین دلیل منطقی به نظر نمی رسد کسانی که کلسترول بالا دارند، کلا تخم مرغ را از برنامه خود حذف کنند. همچنین باید گفت که کلسترول الزاما توسط بدن ساخته می شود و تنها بخش کمی از این مقدار با خوردن موادغذایی به بدن می رسد. خوردن تخم مرغ تاثیر مستقیمی در بالا رفتن مقدار کلسترول ندارد؛ بلکه تغذیه نامتعادل موجب این امر می شود. در حالی که عکس این موضوع نیز صادق است؛ چنانکه پرورش دهندگان تخم مرغ، می توانند تخم مرغ هایی پرورش دهند که مقدار کلسترول خون را پایین آورد، به این نحو که به مرغ ها دانه های کتان یا کلزا که سرشار از امگا3 است، بدهند. در نتیجه، تخم مرغ سرشار از این اسیدهای چرب می شود که در واقع سلاحی در برابر کلسترول است!
همچنین3 /1 چربی های موجود در تخم مرغ را اسیدهای چرب اشباع و 3/2 را اسیدهای چرب غیر اشباع تشکیل می دهند و در صورت امکان بهتر است تخم مرغ خانگی مصرف شود، چرا که این تخم مرغ ها 5 برابر تخم مرغ های صنعتی دارای امگا3 هستند.
یکی دیگر از نکاتی که اخیرا در مورد فواید تخم مرغ کشف شده است، نشان می دهد که تخم مرغ در کاهش وزن تاثیرگذار است. در واقع پروتئین های تخم مرغ، تحلیل ماهیچه ای را کاهش داده و ذوب شدن چربی ها را تسهیل می کند. تنها مسئله این است که به نظر می رسد این تاثیر در صبح ها بیشتر است. توصیه می شود برای بهره مندی بیشتر از خواص مواد تشکیل دهنده آن، هر روز صبح یک تخم مرغ میل شود. محققان همچنین خاطرنشان می کنند افرادی که تمایلی به خوردن 
تخم مرغ در صبح ندارند، احتمالا می توانند با مصرف لبنیات و گوشت کم چرب این مسئله را جبران کنند.

چند تخم مرغ در هفته....
در این صورت که تخم مرغ چندان کلسترول خون را بالا نمی برد، آیا می توان گفت که مصرف زیاد تخم مرغ، خطری برای قلب ندارد؟ پاسخ این سؤال را تحقیقی که بر روی 20000 نفر که مدت 20 سال تحت کنترل بودند، نشان می دهد. بر اساس این پژوهش ، خوردن حتی 6 تخم مرغ در هفته، خطر ابتلا به حملات قلبی را افزایش نمی دهد.
و نکته آخر اینکه...
تخم مرغ را باید در یخچال نگهداری و حداکثر تا سه هفته مصرف کرد. بهتر است تخم مرغ های تازه را در خوراکی هایی از نوع مایونز و تخم مرغ های بیشتر مانده را برای غذاهایی که پخته می شود، به کار برد.

 



Location:Tehran-Mehrabad
Temperature:12 °C
Comfort Level:9 °C
Dew point:-6 °C
Pressure:1016 millibars
Humidity:28%
Wind:30 km/h from 300° West-northwestDirection East-southeast
Last update:Sat 12:30 IRST

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



درباره وبلاگ


به تارنمای جندی شاپور البرز خوش آمدید. دانشگاه گندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی می‌آوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانی‌های آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردندنو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد.
آخرین مطالب
نويسندگان